Intussen in de kas…

Intussen in de kas…

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Op de Groene Hove hebben we onder meer een kas staan, waar we met veel plezier en liefde wat groente in verbouwen en daar genieten we erg van. Helaas genieten ook de slakken er met volle teugen van. Met name de broccoli valt in de smaak.

We kunnen hier natuurlijk allerlei bestrijdingsmiddelen tegen gebruiken, maar dat is niet wat we willen: het moet natuurlijk blijven. En ook strooien we geen zout, want dat is een hele wrede manier om van slakken af te komen. Wel hebben we stro over de bodem gestrooid, maar het ziet er naar uit dat de slakken zich hier niet erg aan storen. Binnenkort gaan we proberen om knoflookextract over de planten heen te sproeien, om te zien of dat werkt.

Maar voor nu nemen we ons verlies en gaan we vrolijk door met de kas, waarbij we wel zien wat er overblijft. Zo houden slakken niet van tomaten en ook onze uien laten ze met rust.

De tomaten hoeven voor slakken niet bang te zijn.

En de eerste oogst van tomaatjes is binnen! Enkele tomaten zijn vanzelf van de struik gevallen en deze hebben we geraapt. Ze mogen nog even in de zon rijpen, maar dan zijn ze klaar om verorberd te worden!

De courgetteplant begint ook vruchten te krijgen, maar het zal nog even duren voor die groot genoeg zijn om te oogsten. En ook de oogst van de pompoenplanten – die buiten de kas staan – zal nog een tijd duren. Als de slakken die planten met rust laten, tenminste.

Gaat het met de pompoenplanten iets worden? Dat is nu nog te vroeg om te zeggen.

Geef een reactie